7 adviezen voor een strategische inzet van employee advocacy

Stel, je bent op zoek naar een nieuwe smartphone. Je ziet een banneradvertentie op Facebook waarin de nieuwste Samsung wordt aangeprezen. Even later zie je op LinkedIn een post van een oude studievriend die bij Samsung werkt en het over hun nieuwste telefoon heeft. Welk bericht gaat het meeste effect op je hebben?

Hoogstwaarschijnlijk het laatste. Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat 84 procent van de mensen aanbevelingen van vrienden, familie en collega’s meer vertrouwen dan andere vormen van marketing. Bedrijven spelen daarop in en zetten steeds meer in op employee advocacy: medewerkers die op hun eigen social media kanalen aandacht genereren voor hun werkgever.

Klik hier om het artikel van Eline Visser op Adformatie te lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: