Employee advocacy maakt meer kapot dan je lief is

Stel je voor: je werkt op de communicatie- en marketingafdeling van een grote organisatie. Je hebt kantoren door heel Nederland en er werken honderden mensen bij jouw bedrijf. Op een goede dag lees je iets over employee advocacy. Dat klinkt veelbelovend. Medewerkers inzetten om communicatie- en marketingboodschappen over de bühne te brengen. “Dat wil ik ook,” roep je terwijl je opveert uit jouw stoel. Je collega’s kijken even vreemd op, maar jij zit alweer in je scherm gedoken.

Via Google kom je al snel bij verschillende employee advocacy tools uit. “Ah, daar is de FREE TRIAL-knop.” Klik! En je trial is begonnen. Snel wat collega’s van verschillende kantoren uitnodigen, een paar social media boodschappen klaar zetten en rammen met die handel. Hatsikidee! Jouw dag kan niet meer stuk. Jij bent lekker bezig. Ook als de bereikcijfers later die week terugkomen, ben je nog steeds erg in jouw nopjes. Qua interacties en klikken valt het allemaal wat tegen, maar goed je hebt in ieder geval mensen bereikt. Hoe meer bereik, hoe beter. Lekker bezig.

Of toch niet…

 

Klik hier om het artikel van Jochem Koole verder te lezen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: