Employee Advocacy volgens Willem Plandsoen: “Maak je content persoonlijk”

“Ik blog nu sinds een jaar voor mijn werkgever, één keer per maand. Bloggen is een onderdeel van onze autoriteitspositie op het gebied van Sales en Marketing. We willen graag gezien worden als de McKinsey op Marketing en Sales.”

Willem Plandsoen is Consultant bij NMC Skondras, en ziet bloggen als onderdeel van zijn werk: “Ik krijg veel positieve reacties, ik maak mijn blogs ook altijd heel persoonlijk, gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Ik weet van een aantal klanten dat ze daarom ook op mijn blogs geabonneerd zijn.”

Dit interview is case in de NIMA Masterclass over het onderwerp

“Via mijn blogs krijg je ook inzicht in mijn leven, hoe ik tegen dingen aan kijk. Je kunt met bloggen mooi laten zien wie je bent. Ik stel me ook kwetsbaar op, ik schrijf vaak over zaken waar wij als verkopers mee worstelen. Ik ken zelf geen andere verkopersblog die zo persoonlijk is. Maar ik gebruik het wel om een commercieel mechanisme uit te leggen, en een deel van onze dienstverlening onder de aandacht te brengen als het zo uitkomt.”

“De collega’s reageren meestal ook positief op mijn blogs, en zijn soms verrast. Ik heb weleens een blog over mijn manager geschreven, omdat hij een mooie manier van leidinggeven heeft. Ik ervaar zijn stijl als heel prettig en zie het als de norm in leidinggeven, namelijk werken op basis van gelijkheid.”

Vertel eens wat over je bedrijf?

“We zijn een Europees consultancybureau, we opereren in acht landen en leveren daar innovatieve marketing- en salesoplossingen voor omzetgroei. We doen B2B consultancy, Marketing Intelligence, noem maar op. Wij werken voor IBM, Dell, Oracle, Pfizer, Fox-IT en Nissan, maar ook voor kleinere bedrijven, startups. Als ze maar een échte groeiambitie hebben.”

“Ik zeg altijd dat de verkoper met zijn auto naar de klant rijdt, maar dat Marketing Intelligence bepaalt naar welke klanten je moet rijden. We verzamelen data van het internet, laten er algoritmes op los en voorspellen de markt zelfs. Wij kunnen fact-based, data driven zien wat de ideale klanten van een bedrijf zijn. Dat is uniek in Nederland, dat kunnen maar weinig bedrijven. Meestal gaat dat toch op basis van kennis en een stuk intuïtie.”

“Maar we doen ook lead generation via internet of telemarketing, en detachering, training en coaching van sales. We werken vooral voor grote organisaties, wat we doen verschilt wel per bedrijf. Soms zijn we ‘collega’s op afstand’, dan is er een gedetacheerd team in-house en soms doen we alleen een consultancytraject .”

En vertel eens wat over jezelf?

“Op mijn kaartje staat Senior Consultant, ik werk vanuit een best-practices blauwdruk en vanuit processen die ik over de organisatie van de klant heen leg. Zodat ze zien welke stappen ze kunnen zetten naar een innovatieve marketing- en salesorganisatie. Eigenlijk heel simpel en daar hou ik van: complexe dingen simpel maken.”

“Onze groei als organisatie gaat over de ontwikkeling van mensen en teams, we ontwikkelen onszelf en daardoor ook onze klanten. We vinden het bijvoorbeeld ook mooi als collega’s naar klanten doorstromen. Zelf investeer ik daarom ook veel in persoonlijke ontwikkeling, ga regelmatig naar Engeland voor trainingen en retraites waar ik heel veel aan heb. Je potentieel realiseren, zowel als persoon al bedrijf, daar gaat het om. En dat doen wij bij NMC/Skondras, dus op bedrijfsniveau.”

Heb je nog tips?

“Je moet echt iets willen delen met de wereld, waar de wereld ook beter van wordt. Niet zo van ‘mijn bedrijf vindt dat ik één keer per week moet bloggen’ en dus iets mentaals opschrijven als een ‘things-to-do’ ding. Er komt dan niet echt iets moois uit. Het moet uit je hart komen.”

“Soms schrijf ik veel, soms niks, het is een impuls. Anders houd je het ook niet vol. Maak het ook persoonlijk, als je de onderwerpen uit je dagelijks leven haalt is er altijd wel een verhaal. Ik zou ook wel willen dat ik er meer tijd voor had, ik maak zoveel mee…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: