Employee Advocacy volgens Gerrit Valkenburg: “Blogs zijn voor ons de belangrijkste klantentrekker”

“Een paar jaar geleden zijn we met bloggen begonnen, ik schrijf er nu één per maand. Mijn collega’s ook, zodat we genoeg content hebben om de marketing op gang te houden.”

Gerrit Valkenburg is directeur van softwarebedrijf SforSoftware, en blogt het liefst over praktijkvoorbeelden: “We schrijven bewust blogs over praktijksituaties van klanten, daardoor ga je ook nadenken over mogelijk nieuwe softwareproducten die je kunt maken. Enerzijds kun je mensen die je blogs lezen aantrekken als nieuwe klant, maar je blijft zo zelf ook bezig met innovaties.”

“We hebben weleens wat over een webshop geschreven en over social ranking, daar waren we dan over aan het brainstormen. We wilden een koppeling maken tussen het boekhoudpakket Snelstart en de rankingspecialist ‘klanten vertellen’, zodat je vanuit onze software om reviews kunt vragen.”

Welke reacties krijg je op je blogs?

“Ik krijg af en toe een reactie uit de markt, je ziet vooral dat mensen wel rondkijken op de website en iets downloaden. We doen ook gastblogs voor Snelstart.nl, het boekhoudpakket waar we aanvullende software-oplossingen voor schrijven.”

“De collega’s volgen onze blogs meestal via social media, af en toe krijg je een like. We hebben vooral developers in dienst, het zijn vaak niet hun interesses waar wij over schrijven. Onze content is vooral voor klanten natuurlijk, soms wel over ons eigen product. Maar een blog dat webshopsystemen vergelijkt, levert bijvoorbeeld wel veel traffic van collega-ondernemers op.”

Vertel eens wat over je bedrijf?

“We bouwen en verkopen softwareoplossingen rondom het boekhoudpakket Snelstart. Het pakket heeft redelijk veel functionaliteiten, maar het is geen ERP-pakket. Dus als het gaat om koppelingen met magazijnsystemen of webshops worden wij ingeschakeld, of bij koppelingen met barcode-scanners bijvoorbeeld.”

“We zijn geen onderdeel van Snelstart, we hebben een partnership met ze. We schrijven bijvoorbeeld ook mee in de definitie van een API. Voor hen is het belangrijk dat wij in ze investeren, en wellicht klanten aandragen. Ik ben directeur/eigenaar, samen met mijn compagnon die tussen de programmeurs zit. Ik houd me vooral bezig met alle zaken buiten het programmeerwerk om, zoals marketing, sales, financiën en de strategie.”

Heb je nog tips?

Maak blogs niet te overdreven commercieel, maar wees ook niet bang om zaken rondom je product te vertellen. Het is niet raar als je nieuwe klanten wilt hebben toch? Misschien dat je medewerkers aan wilt trekken, maar als het om de handel gaat moet dat ook niet vreemd zijn. We schrijven ook weleens voor de gebruikers, daarmee laat je ook zien dat je het product niet over de schutting gooit. Dat kun je ook weer mooi combineren met een klantcase.”

“Blogs zijn voor ons de belangrijkste lifeline, niet alleen de blog zelf maar de hele methodiek om klanten te werven. Zo komen leads binnen en ook omzet. En dat heb je natuurlijk nodig om te blijven bestaan.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: