Employee Advocacy volgens Patricia Ligthart: “Kennis delen helpt mijn acquisitie”

“We zijn anderhalf jaar geleden begonnen met bloggen, ik doe acquisities in de woningcorporatiesector en daar wilden we voor schrijven. Vooral over onderwerpen die deze sector aanspreekt, niet zozeer dus over projecten maar over relevante onderwerpen die bij kunnen dragen aan een goede uitvoering.”

Patricia Ligthart is Ontwikkelmanager bij Heembouw, en schrijft meestal blogs over de woningcorporatiemarkt: “We gebruiken vaak voorbeelden uit projecten in onze blogs. Maar we hebben ook geschreven over samenwerking met een ander bouwbedrijf, laten zien dat we elkaar kunnen versterken en niet te veel moeten focussen op risico’s. Maar ook over bewonersbegeleiding, hoe we dat doen. Of over nazorg bij projecten. Van alles.”

Dit interview is één van de cases in de NIMA Masterclass over Employee Advocacy

Welke reacties krijg je vanuit de markt?

“We merken dat blogs veel mensen via Google trekken, vaak nog lang na publicatie. Er komt ook veel respons op de blogs nadat ze zijn geplaatst, ze worden veel gedeeld op LinkedIn: ‘Goh ik wist niet dat jullie daarmee bezig zijn’. Dat helpt mijn acquisitie, zeker weten. Als ik een afspraak heb wordt er vaak naar verwezen, er is zelfs een project via een blog binnengekomen. We zochten een corporatie die met ons wilden BIM-men, daar kwamen allerlei reacties op. Uiteindelijk kwam er zelfs een pilotproject uit voort, dat we hebben opgepakt en uitgewerkt.”

“Van collega’s krijg ik ook leuke reacties, ze delen ook veel en zo bereik je veel mensen. Een collega had laatst een blog geschreven over een pilot met sensoren in woningen, dat spreekt iedereen aan. Collega’s leren zo ook wat we aan het doen zijn, het wordt door iedereen ook gelezen. We worden als organisatie steeds groter, de blogs zorgen ook intern voor verbinding en zo weet iedereen goed waar we mee bezig zijn.”

Vertel eens wat over je bedrijf?

“Heembouw is een ontwerpende aannemer, we hebben verschillende vestigingen met een hoofdkantoor in Roelofarendsveen. We zijn een familiebedrijf, de familie komt hier ook uit de buurt. We zijn ooit groot geworden met het bouwen van bedrijfsruimtes, maar inmiddels doen we ook kantoren en wonen.”

“Wonen wordt volledig vanuit het hoofdkantoor bediend, we doen daar nieuwbouwprojecten, groot onderhoud en transformatie. Maar we ontwikkelen ook zelf op locatie, van grond die we hebben gekocht of voor een grondbezitter. We hebben zelfs een eigen architectenbureau dat voor de hele groep werkt, dat is vrij uniek.”

“Ik ben ontwikkelmanager, gericht op de woningcorporatiemarkt. Ik leg de eerste contacten met nieuwe klanten, maar ben ook het gezicht naar bestaande klanten. Ik zorg dat samenwerkingsovereenkomsten worden gesloten bijvoorbeeld. We doen ook met selecties mee, daar speel ik een belangrijke rol in.”

Heb je nog tips?

“Een belangrijke tip is dat je niet alleen maar moet zeggen waar je ontzettend goed in bent, het gaat erom dat je laat zien wat voor tools je inzet en wat het de klanten oplevert. Ik heb ook gemerkt dat een pakkende titel heel belangrijk is, zodat mensen echt getriggerd worden om door te lezen. Blogs moeten ook niet te lang zijn, en aan het eind moet een call-to-action staan.”

“We leveren graag toegevoegde waarde en dat laten we ook graag zien in blogs. We gaan veel verder dan woningen bouwen en zoeken ook klanten die dat waarderen, dat ze niet alleen maar de goedkoopste aannemer willen. We voelen ons betrokken van begin tot eind, en dat benadrukken we in de blogs. Ik hoop dat de lezer dat ook voelt.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: