Het recept voor LinkedIn-succes: creëer het badbruisbaleffect

LinkedIn is een platform van mensen. Het algoritme vindt die menselijke interactie dan ook erg belangrijk. Dat betekent dat het algoritme positief reageert op menselijk contact van mensen. Het gevolg: een bedrijfspagina wordt minder gewaardeerd en heeft een minder groot bereik.

Is dat een probleem? Als je alleen die bedrijfspagina aanmaakt, dan wel. Maar er is een oplossing. Je medewerkers en collega’s. Zij zijn vaak wel actief op LinkedIn, gaan waardevolle contacten aan en omdat dit mensen zijn, is hun bereik vele malen hoger (zeker samen) dan van de bedrijfspagina. Wil je dus echt iets bereiken met je bedrijf op LinkedIn, dan is het zaak om van jouw collega’s merkambassadeurs te maken. Dat zorgt voor meer interactie, een grotere geloofwaardigheid en meer bereik.

Klik hier om het artikel van Marjolein Bongers op Marketingfacts te bekijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: