Employee Advocacy in praktijk: “Er werken hier veel ambassadeurs”

“Ik ben zelf ook ambassadeur voor MB-ALL, ik heb hier veel vrijheid en niet het gevoel dat ik iemand anders moet zijn dan ik ben. Die vrijheid en het vertrouwen in ons bedrijf zijn belangrijk, dat spreekt ook andere collega’s erg aan. Ik ben niet de enige die dat zo voelt hier.”

Margot Schuijff is Recruiter bij MB-ALL, een organisatie die kennis en expertise aan overheden aanbiedt op het gebied van vergunningen, toezicht, handhaving en veiligheid. Haar collega’s zijn echte ambassadeurs en daar schaart ze zichzelf ook onder: “Als Recruiter geef je de eerste indruk van de organisatie, als die niet positief is doe je iets verkeerd, toch?”

MB-ALL is één van de cases in de Masterclass B2B Influencer Strategy die we voor het NIMA in Nieuwegein geven op 10 juni 2022. Klik hier voor meer informatie.

Wat doen jullie op het gebied van Employee Advocacy?

“We werken veel samen met onze collega’s van Marketing, want we willen echte verhalen delen. Zo schrijven onze collega’s over hun werk en bijvoorbeeld hun doorgroeimogelijkheden bij MB-ALL. Zo hebben we onze naamsbekendheid op de arbeidsmarkt vergroot. We hebben veel innovatieve collega’s die zich als ambassadeur inzetten op onder andere sociale media. Ze zijn hierin erg actief en staan achter onze organisatie, ze dragen het familiegevoel uit.”

“We willen dat gedetacheerde collega’s zich in de eerste plaats verbonden voelen aan ons (MB-ALL), en dat zij zich verbonden voelen aan de organisatie waar ze worden ingeleend. We versterken actief de collegialiteit, zo faciliteren wij dat ze elkaar opzoeken om hun kennis met elkaar te kunnen delen. Maar we bieden ook bootcamps en kookworkshops in het kader van vitaliteit en verschillende programma’s vanuit ons talentcenter. Zo houden we ze qua kennis up-to-date, maar versterken we ook de onderlinge banden.”

“We hebben ook Whatsapp-groepen en buddysystemen, waarin collega’s elkaar vragen kunnen stellen over alles wat ze tegenkomen in hun dagelijkse werk. Ze hebben allemaal een sleutel van het pand, om de drempel lager te maken om hierheen te komen. Ook de mensen die wat verder weg wonen, motiveren we om regelmatig op kantoor te komen.”

Wat doet MB-ALL?

“MB-ALL staat voor een veilig en leefbaar Nederland. We bieden kennis en expertise aan overheidsinstellingen, van beleid tot en met uitvoering. We zijn gevestigd in Utrecht, maar opereren door het hele land met onze +/- 450 collega’s.”

“Onze oprichters zagen eind vorige eeuw veel problemen op straat en klopten bij de gemeente aan met het aanbod hen te ontzorgen. En dat doen we nog steeds! Iedereen die hier wordt aangenomen is bezig met het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in Nederland. We hebben allemaal hetzelfde doel, dat krijgen we ook wel goed over de bühne.”

“MB-ALL staat voor milieu, beleid en ALLes wat daarmee te maken heeft. Een bijzondere naam inderdaad, als ik bel met een kandidaat moet ik het wel eens uitleggen. Milieu en beleid waren toen o.a. onze focusgebieden, maar daar zijn nu meer gebieden aan toegevoegd.”

“Soms kunnen we niet aan een vraag voldoen, we zeggen het dan ook eerlijk. Als we een vraag van een potentiële opdrachtgever niet kunnen beantwoorden, sturen wij deze door naar de juiste partij. Dit maakt MB-ALL een kennispartner in het algemeen, wij willen uiteindelijk dat de opdrachtgever geholpen wordt.”

Wat houdt jouw functie in?

“Ik ben Recruiter bij onze divisie Handhaving, daarvoor zoek ik juristen, toezichthouders ruimtelijke ordening/bouw en adviseurs veiligheid. Naast werving en selectie mag ik zoveel meer doen, zowel de nauwe samenwerking opzoeken met Marketing als meedenken over hoe we kunnen onszelf kunnen blijven verbeteren. Ik heb een hele leuke rol, waarin ik veel initiatief kan tonen en dat spreekt me aan. Ik werk veel samen met mijn inhoudelijke collega’s om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen, dit is wat mij betreft een grote meerwaarde.”

“Ik ben eigenlijk geen stereotiepe Recruiter, voor mij staat de mens centraal. Ik geef kandidaten altijd voldoende bedenktijd. En vind het belangrijk dat wat ik tegen ze zeg ook echt klopt, geen verkooppraatjes. Ik laat mensen ook altijd in hun waarde, ook als ze niet bij ons passen. Op lange termijn werkt dat het beste, eerlijkheid duurt het langst toch?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: