“Medewerkers die hun expertise claimen, hebben veel meer succes”

“Denise heeft me geleerd om mijn stem vaker te laten horen, ik vind het ongekend wat dat oplevert: soms wel 70.000 views op LinkedIn. Ik had dat nooit kunnen voorspellen, ik vond mezelf nooit zo interessant.”

Diana van Asten (HR-consultant) ging, nadat ze met een collega bij Denise Pellinkhof een workshop had gevolgd, steeds vaker posten op LinkedIn: “Denise was erg inspirerend, ze heeft een vlammetje aangestoken dat alleen maar groter is geworden.”

Diana van Asten

Dus het delen van je kennis en persoonlijkheid levert veel op?

“Denise vertelde me dat ik die expert-rol moet claimen, ze heeft gelijk gehad want het werkt echt. Het werkt vooral als het persoonlijk is, maar daarnaast is het ook belangrijk dat je iets te bieden hebt: je moet mensen aan het denken zetten en in beweging brengen. Ik bind (potentiële) klanten hierdoor en vergroot mijn bereik.”

“Het geeft me sowieso veel positieve energie als ik iets kan delen waar ik achter sta. Dat betekent wel hard werken. Mijn zichtbaarheid is enorm vergroot omdat ik online zo actief ben. Zo blog ik onder andere voor Intermediair en andere platforms en dat vergroot mijn zichtbaarheid alleen maar meer. “

Hoe werkt je zichtbaarheid zakelijk voor jou?

“De meeste volgers op LinkedIn lezen mijn berichten zonder ze te liken, maar ze denken bij een probleem of situatie wel aan mij. Ze vinden het meestal ook niet vervelend, omdat het persoonlijke verhalen zijn: ‘Je schrijft leuke dingen’. Maar ook taboeonderwerpen doen het heel goed, door af en toe te prikkelen blijf ik ‘in the picture’.”

“Ik post minstens 2x per week, soms vaker. Het gaat meestal over werkgeluk en verzuim, mijn twee lievelingsonderwerpen die natuurlijk ook samenhangen. In het begin moest ik er echt aan trekken, maar nu zit het delen in mijn ritme. Ik vind het ook leuk en plaats iedere week in ieder geval iets. Het levert immers erg veel positiefs op, ook zakelijk.”

Wat doe je precies?

“Na 15 jaar in loondienst te hebben gewerkt als HR-manager werk ik sinds 1,5 jaar als HR-consultant, vooral voor MKB-bedrijven zonder HR-afdeling. Ik richt me dan vooral op verzuim en werkgeluk, met name het voorkomen van verzuim en uitval. Maar ook bij het opzetten van de HR-basis, zodat het beleid goed staat en er geen gedoe kan komen. Ik gebruik daarbij bijvoorbeeld een checklist met wettelijke zaken, maar ook ‘nice to haves’ die grotere bedrijven wel hebben ingericht en waar je als organisatie in het MKB toch ook over na moet gaan denken.”

“Ik help organisaties met workshops aan HR-professionals en leidinggevenden, maar begeleid ze ook vaak 1-op-1: voorbereiden, gesprekken voeren, of handvatten om de contacten met het team goed te onderhouden.”

“Ik kan alle bedrijven aanbevelen om te werken aan de online zichtbaarheid van hun medewerkers, het levert mij heel veel op. Ik ben blij dat Denise dit in mij heeft aangewakkerd.”

Op 11 mei geeft Denise Pellinkhof samen met Edwin Vlems voor het NIMA een ‘Masterclass B2B Influencer Strategie’. Ze leren jou hoe je collega’s in kunt zetten als magneet voor klanten en nieuwe collega’s, vanuit hun eigen kracht. Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: