Employee Advocacy volgens Joël Kuperus: “Op de traditionele wijze klanten aantrekken duurt veel langer”

“Ik kreeg regelmatig de vraag van mijn contactpersonen of het toepassen van camera’s in de kamers van verpleeghuisbewoners juridisch wel mag, zij kregen die vraag ook vaak. Ik heb er toen een blog over geschreven, en die werd veel gelezen.”

Joël Kuperus is medeverantwoordelijk voor Marketing en Sales bij Verkerk Service Systemen, en heeft goede ervaringen met bloggen: “Nadat de kranten vol stonden over de ongezonde financiële positie van de verpleeghuizen, heb ik een artikel geplaatst met als titel: ‘Minder kosten in de zorg door zorgdomotica’. Dit werd vaak gelezen, door hoofdzakelijk mensen uit de zorgbranche. Hieraan zie je dat het bereik vele malen groter is dan alleen je eigen netwerk. Aan de andere kant laat je zien dat je betrokken bent bij de branche waarin je werkzaam bent.”

Dit interview staat in mijn boek over Employee Advocacy en is onderdeel van de NIMA Masterclass over het onderwerp

Welke reacties krijg je vanuit de markt?

“Hele positieve. Door op deze wijze je netwerk op te bouwen en te onderhouden, word je een vertrouwd adviseur. Je bereikt dan het punt dat relaties en potentiële klanten geen zaken doen met het bedrijf waar je werkzaam voor bent, maar met jou. Dat is ook het punt dat je regelmatig wordt benaderd door je netwerk en bekenden van jouw netwerk om zaken met je te doen. Op de traditionele wijze duurt het veel langer, voordat je optimaal de vruchten kunt plukken.”

“Tijdens commerciële gesprekken verwijzen gesprekspartners vaak naar de artikelen die je hebt geplaatst. Ik voel dat het vertrouwen dan al heel snel ontstaat in jou als persoon, en daarmee de producten en diensten die je vertegenwoordigt. Door het doelgericht inzetten van social media word je binnen je doelgroepen sneller gezien als een vertrouwde adviseur die betrokken is bij de branche en vraagstukken weet om te zetten in oplossingen.”

Vertel eens wat over je bedrijf?

“Inmiddels ben ik anderhalf jaar werkzaam bij Verkerk Service Systemen. We ontwikkelen, installeren en onderhouden verpleegoproepsystemen en aansluitende zorgtechnieken voor bewoners en zorgmedewerkers van verpleeghuizen. Mijn netwerk binnen de zorginstellingen is nog beperkt, ik streef ernaar om ook binnen deze doelgroep die vertrouwde adviseur te worden. Door doelgericht gebruik te maken van sociale media, zoals LinkedIn, kan je die positie veel sneller verwerven dan op traditionele wijze en meteen ook het bereik binnen de doelgroep vergroten.”

“Ik kies er bewust voor om niet de diensten en producten van mijn werkgever aan te prijzen, maar wel de resultaten die bereikt worden door het toepassen van zorgtechniek in het algemeen. Dus niet uiteenzetten hoe goed en hoe gebruiksvriendelijk je producten en diensten zijn, maar aangeven hoe zorgtechniek ingezet wordt voor welzijnsbevordering van bewoners in verpleeghuizen en hoe zorgtechniek de kwaliteit van zorgverlening verhoogt. Tevens gebruik ik sociale media om vraagstukken die leven binnen de zorginstellingen te behandelen.”

En vertel eens wat over jezelf?

“Mijn naam is Joël Kuperus (40 jr.) en ik ben 22 jaar werkzaam in de sales. Voordat ik bij mijn huidige werkgever kwam werken, ben ik 13,5 jaar werkzaam geweest in de afvalverwerkingsbranche. In die tijd ben ik me bewust geworden van het feit hoe belangrijk het is om te weten wat er speelt binnen de doelgroepen die je bedient. Vanuit die positie kun je het beste kennis delen. Via blogs bijvoorbeeld.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: